Eurajoen kirkko, Kirkkotie 8, valmistui vuonna 1803, vuonna 2003 vietettiin kirkon 200-vuotisjuhlaa. Kirkkoon mahtuu n. 600 henkeä. Tiekirkkona toimii Irjanteen kirkko.

Alttaritaulu on tuntemattoman taiteilijan tekemä ja kuvaa kolmiyhteistä Jumalaa. Urut ovat 30-äänikertaiset, valmistanut Kangasalan urkuvalmistamo vuonna 1969.  Kellotapulissa on kolme kelloa, joista vanhin on vuodelta 1690. Kirkon ympärillä on hautausmaa.

Eurajoen hautausmaalla olevan sankarivainajien muistomerkin on suunnitellut Jaakko Paatela. Hautausmaalla ovat myös Karjalaan jääneiden ja menneiden sukupolvien muistomerkit.

Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 10.

Käyttöhinnasto

Lisää kuvia kirkon uruista: fasadi, urkuparvi1, urkuparvi2, urkuparvi3, urkuparvi4, urkuparvi5.
 

   
 
Seurakuntakeskus Tapuli, Kukkapolku 2, sijaitsee kirkon välittömässä läheisyydessä, valmistunut v. 1994. Rakennuksen vihkimistilaisuuden yhteydessä vietettiin seurakunnan 650 -vuotisjuhlaa. Rakennuksessa on 2 salia joista isompaan mahtuu n. 90 henkeä, kahvioon n. 50 henkeä. Saleja on vuokrattu yksityiskäyttöön.

Salien vuokraushinnat.

Tapulissa toimivat myös seurakunnan perhekerho, päiväkerho, kirkkoherranvirasto, taloustoimisto sekä diakoniatoimisto ja nuorisotilat.

 
   
 
Irjanteen kirkko, Kaukomäentie 2, sijaitsee Eurajoen keskustasta n. 6 km:n päässä ja on Satakunnan vanhin puukirkko, rakennettu v. 1731. Käytössä pääasiassa kesällä tiekirkkona,  vihkikirkkona ja torstaisin 2 kertaa kuukaudessa iltakirkko, kesäkuussa myös suosittu motoristikirkko. Kirkkoon mahtuu n. 100 henkeä.

 

Käyttöhinnasto
 

   
 
Irjanteen siunauskappeli, Kämpäntie 168, rakennettu v. 1953, sisätilat saneerattu v. 2004. Pääasiassa kappelia käytetään siunaustilaisuuksiin mutta nykyisin mahdollisuus muihinkin tilaisuuksiin.
Mahtuu n. 100 henkeä. Kappelin vieressä on v. 1989 rakennettu kellotorni.

Käyttöhinnasto

 
   
 
Kuivalahden rukoushuone, Kyrömäentie 9, sijaitsee kirkonkylästä n. 15 km päässä länteen päin ja on valmistunut v. 1952. Tiloihin mahtuu n. 180 henkeä. Tiloissa pidetään mm. muistotilaisuuksia, päiväkerhoa, piirejä ja jumalanpalvelus kerran kuukaudessa.

Tilan vuokrahinnat
 
   
 
Luodon leirikeskus, Luodontie 271, sijaitsee Eurajoen Linnamaan kylässä meren rannalla, kirkonkylästä n. 10 km:n päässä, valmistunut v. 1999. Rantasauna valmistunut 2011.

Seurakunnan oman leiritoiminnan ohella leirikeskusta voivat vuokrata myös muut seurakunnat, yritykset ja yksityiset henkilöt.

Leirikeskuksessa ovat leirikirkko, ruokailutilat keittiöineen, majoitustilat tytöille ja pojille erikseen, grillikatos oleskelutiloineen, sauna meren rannalla ja makasiinirakennus.

Luodolla pidetään mm. rippikoululeirejä ja virkistyspäiviä kesäisin. Lue lisää...